Menu

Investeringen in Nederlands vastgoed op nieuwe recordhoogte

Investeringen in Nederlands vastgoed op nieuwe recordhoogte

Vorig jaar is in Nederland voor 19,5 miljard euro geïnvesteerd in vastgoed. Dat is een nieuw record, blijkt uit cijfers van de internationale vastgoedadviseur CBRE.

Volgens CBRE is Nederland een van de beste presterende Europese investeringsmarkten en zijn de vooruitzichten voor dit jaar ook goed. De organisatie constateert dat vastgoedbeleggers meer en meer hun toevlucht zullen nemen tot ongebruikelijke locaties en beleggingscategorieën.

De investeringen lagen fors hoger dan de 14 miljard euro in 2016, toen ook al een recordniveau. Van alle aankopen werd vorig jaar 70 procent gedaan door buitenlandse investeerders.

Behalve in kantoren, retail en logistiek werd ook in objecten geïnvesteerd als hotels, zorgvastgoed en woningen. CBRE zegt dat de investeringspiek een gezondere basis heeft dan de vorige tussen 2005 en 2007. Dat komt onder meer doordat er nu strengere regels zijn over de schulden waarmee aankopen gefinancierd mogen worden.

Bron: nu.nl

Islement

Islement maakt financiering voor een beleggings- of bedrijfspand weer eenvoudig en biedt voor een investeerder een gegarandeerd rendement met zekerheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze experts.